dinsdag 23 oktober 2007

Meeting 1 Cradle to Cradle project



Het is dinsdag 9 oktober en de eerste bijeenkomst van het Qreamteam voor het project Cradle to Cradle (C2C) is een feit. Dit is het startschot voor een industriƫle revolutie zoals Braungart en McDonough zeggen. Cradle to cradle is een filosofie die bedacht is door deze heren. Zij geven in het boek Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things een nieuwe visie op duurzaam ontwerpen. Ze zeggen dat afval is voedsel. Voor meer informatie over deze filosofie ga naar de site van William McDonough.




We hebben tijdens de eerste bijeenkomst vooral gehad over wat nu Cradle to Cradle is. De algemene kennis over C2C was bij iedereen wel aanwezig maar er ontstonden al snel vragen over welke materialen C2C zijn. Het is voor ons moeilijk om in dit vroege stadium grip te krijgen op de C2C filosofie.

De uitdaging ligt in het concept. De materialen zijn voor ons te moeilijk. Tijdens de bijenkomst is al flink gebrainstormt en geschetst geworden.




De volgende bijeenkomst zal iedereen al wat ideeen aandragen voor een C2C product idee. Volgende keer gaan we ons meer bezig houden met het bedenken van C2C producten. Het was een geslaagde middag en voor iedereen een leerzame ervaring.



Volgende bijeenkomst 23 oktober.

Geen opmerkingen: