maandag 29 oktober 2007

Dag van de Duurzaamheid 22plus2

Donderdag was in Eindhoven in de Admirant een bijeenkomst voor de "Dag van de Duurzaamheid". We zijn met vier personen (Jannie, Daan, Joost en Maarten) naar Eindhoven afgereisd om deel te nemen aan deze dag.



Henk Döll van Dollab, atelier voor Bouwkunst,gaf een lezing over ‘Duurzaamheid een kwestie van common sense’.



In de presentatie presenteerde Henk de Sustainable Dance Club die Dollab ontwikkelde i.s.m. non profit organisatie Envlu. Een nieuw clubconcept waar duurzaamheid subtiel en trendy vorm krijgt in de fysieke clubomgeving van het oude Nighttown Rotterdam wat MyTown gaat heten. Een grappig idee was de dansvloer die energie opleverden door de dansende clubganger. Zie video.



Daarna ging Els Zijlstra van Materia praten over ‘Duurzame materialen’. Zij heeft een overzicht gegeven van materialen die duurzaam zijn. Heel veel materialen die zij presenteerde waren bij ons nog onbekend. Op hun website www.materia.nl zijn veel duurzame materialen te vinden.

Tenslotte gingen op reis in een tijdscapsule met Rick Claassen, inspirator en adviseur duurzaamheid over ‘Duurzaamheid is een netwerk’. We namen zelf deel aan een klein experiment door op reis te gaan in de toekomst en na te denken welke toepassingen, oplossingen er zijn gekomen in 2037. Dit alles gaf genoeg gesprekstof voor de rest van de dag.

Geen opmerkingen: