vrijdag 21 december 2007

Eerste ConCradle product!

LIOF introduceert Cradle-to-Cradle Voucher

De Limburgse regionale ontwikkelingsmaatschappij NV Industriebank LIOF gaat EUR 150.000,-- vrijmaken om 20 Limburgse bedrijven kennis te laten maken met het Cradle-to-Cradle concept.

Om nu de vertaalslag te maken van concept naar toepassing heeft LIOF het initiatief genomen om maximaal 20 Limburgse bedrijven een zogenaamde Cradle-to Cradle Voucher aan te bieden. Met zo'n voucher kan een bedrijf zijn producten en processen laten toetsen op de Cradle-to-Cradle principes. Een scan kost EUR 10.000. Met de Voucher wordt ¾ van deze kosten vergoed oftewel EUR 7.500. De ondernemer betaalt EUR 2.500 euro uit eigen zak.

Het Qreamteam heeft de opdracht gekregen om de voucher te maken voor uitreiking. Een voucher wordt meestal na uitreiking weggegooid. Wij hebben hiermee rekening gehouden bij het ontwerpen. Nu kan in een simpele handeling de voucher getransformeerd worden naar een laptop-tas. Zo krijgt de voucher een tweede leven. Nadat de levensduur van de tas voorbij is neemt het Qreamteam deze in en maakt hier weer een nieuw product van.

Het idee is van het Qreamteam en gemaakt door Jannie Schmitz.

Hieronder zie je de voucher getransformeerd naar laptop-tas.

avatars myspace with Gickr

Geen opmerkingen: