vrijdag 29 februari 2008

ConCradle Workshop

Gisteren was de Materialen Workshop ConCradle in Domani (Venlo). Het was een interessante dag met inspirerende lezingen. Er waren veel jonge mensen vanuit alle hoeken van Nederland. Dit geeft een zeer goed gevoel dat er veel jonge studenten bezig zijn met dit thema. Het NOS journaal is ook nog voorbij gekomen om een reportage te maken over de workshop en Cradle to Cradle. Voor de genodigde waren er interessante personen aanwezig om hun vragen te stellen.

Kortom het was een geslaagde dag.vrijdag 22 februari 2008

Make it Concradle: A Cradle to Cradle Materials Workshop

De Cradle to Cradle protocollen zijn enthousiast ontvangen in Limburg en daarbuiten. Cradle to Cradle is een duurzaamheidsconcept waarbij materialen “eeuwig” en met behoud van kwaliteit hergebruikt kunnen worden volgens het “Afval – Voedsel” principe. Gedreven en vol energie ontwikkelen vele partijen plannen en implementaties rond ‘C2C’. In de praktijk zijn er echter nog vele, vele vragen. Cradle to Cradle als “leitmotiv” is prachtig maar het moet in de praktijk gebracht worden. Professionals en Consumenten moeten ermee aan de slag. Er moet een aanzet worden gegeven tot de daadwerkelijke realisatie van C2C producten en processen. Daarom organiseert Koekoek BV op 28 februari een C2C-materialenworkshop.

We hebben een internationaal team experts bereid gevonden mee te werken aan het ‘materialiseren’ van de C2C-filosofie:

• Martin Beeh, Algemeen directeur Material ConneXion, Keulen• Rinus van den Berg, Architectural & industrial designer DSM Material Science Centre)


• Petz Scholtus (International ecodesigner, Barcelona)Deze experts zullen ook de workshop begeleiden, ondersteund door dr. Harry Rutten (DSM) en Joost Backus (Koekoek BV).

Samen C2C Concradle Maken!

In de workshop wordt ‘samenwerkend’ inzicht gegeven in C2C-materialen, hun gebruik en de consequenties daarvan. De dag is verdeeld in een workshopgedeelte en een lezingengedeelte. De workshop is bedoeld voor designers, producenten en ge├»nteresseerden in C2C materiaalgebruik en design. De lezingen gaan in op concrete voorbeelden rond grondstoffen, materialen en hun toepassingen. Het is een interessant programma voor doeners en denkers rond C2C.
De workshop/lezingen vinden plaats in een historische kloosterkerk in hartje Venlo: Domani, Dominicanenplein 15, Venlo (op loopafstand van Station Venlo). Koekoek BV verwacht internationale bezoekers op dit congres en we gaan uit van een geslaagde concrete C2C doe-dag voor iedereen.

Aanmelden: aanmelden@qreamteam.nl
http://www.concradle.nl

Locatie Domani:

donderdag 14 februari 2008

Qreamteam in Eigen Huis en Tuin Rtl4 te zien

Ja het gaat erg goed met de persaandacht. Afgelopen zaterdag was het Qreamteam in Eigen Huis en Tuin te zien op Rtl4. Ze hebben een interview gedaan met Stephan Siepermann met zijn Kitt' Table en Stool en ook de My Deer van Jeroen Wesselink is ook nog in beeld gekomen.

De IMM heeft ons goed gedaan. Binnenkort is het Qreamteam goed vertegenwoordigd in de bladen van de aankomende edities. De magazines zijn onder andere:

- PI (http://www.interieur.net/interieur)
- ZIN (http://www.zin.nl/tijdschriften)
- De Architect (http://dearchitect.sdu.nl/do/welkom)
- Archplus (http://www.archplus.net/home.php)
- Arcade (http://www.arcade-xxl.de)

Klik hier en bekijk het filmpje van Eigen Huis en Tuin.

Qreamteam in Editie NL

Het Qreamteam was onlangs te zien in Editie NL over het thema Cradle to Cradle.

Klik hier en bekijk het filmpje.

En klik dan onderaan op -> De overtreffende trap van recycling

woensdag 6 februari 2008

IMM 2008 in Keulen

Het is al weer wat weken geleden dat we Acte de Pr├ęsence in Keulen waren. Het was een goede beurs voor ons, we hebben veel pers aandacht gekregen en veel mensen weten te binden aan de stand. Het is voor ons een goed leermoment geweest. Er zijn goede dingen uit voort gekomen en er zijn natuurlijk ook dingen die de volgende keer beter kunnen. Maar ik ben in ieder geval heel erg tevreden. A.s. zaterdag 9 februari komen met alle waarschijnlijkheid bij Eigen Huis en Tuin op rtl 4 met de stand en een paar producten. Nu we weer terug zijn gaan we weer aan de slag met de groep aan een volgende opdracht. Meer informatie volgt.